ZA LJUBITELJE GAMINGA: Po ugledu na svjetske centre i u Sarajevu otvorena prva Connect Arena

Connect Arena, prvi objekat u Sarajevu namijenjen kompetitivnom igranju video igara, u svijetu poznatom pod nazivom esports, otvorena je danas u naselju Pofalići

Svečanom otvorenju su prisustvovali mediji i partneri, a ostali ljubitelji gaminga ovaj objekat mogu posjetiti od 15 sati, kada će biti otvoren za javnost.

Kako je kazao direktor firme Connect Now Adis Alikadić, Arena je uređena u saradnji s popularnom franšizom E-Blue opreme, koja “gamerima” pruža najbolji mogući ugođaj dok igraju omiljene naslove, a cijeli sistem uvezuje milione igrača širom svijeta koji su odabrali da se ovim aktivnostima bave u E-Blue arenama.

– Cilj projekta je unaprijeđenje esportsa u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a mi ćemo to učiniti po uzoru na najveće evropske i svjetske centre ovoga tipa. Naši korisnici će ostvarivati brojne pogodnosti kroz sistem koji im nudimo. Za odmor će imati posebno uređenu prostoriju – rekao je Alikadić.

Sarajevske “gamere” u Connect Areni očekuje najbolja oprema, visoke brzine interneta i vrhunski ugođaj.

– U ponudi imamo 26 vrhunskih računara, a naše Playstation sobe su opremljene sa šest playstation 4 PRO konzola. Na ovaj način želimo privući ljubitelje esportsa i omogućiti ti im uslove koje vjerovatno inače ne bi imali – objašnjava direktor Connect Now i dodaje da će Arena kompanijama i partnerima nuditi i usluge teambuildinga i workshopa.

Slični članci

U planu je i organizacija turnire lokalnog i regionalnog nivoa, a dogovorena je saradnja s međunarodnim kompanijama koje se bave esportom. Turnire će prenositi gaming platforme, youtube i lokalni portali.

U prizemlju Arene je otvorena prodavnica s najsavremenijom E-Blue kompjuterskom opremom. Connect Arena se nalazi u ulici Zmaja od Bosne 50 – poslovni centar Šentada. Izvor: Oslobođenje

U nastavku pogledajte galeriju:

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.