VSTV IMENOVALO NOVE SUDIJE: Ponovo na štetu Bošnjaka! Je li vrijeme za bojkot VSTV

U RS su sve funkcije dobili Srbi, u Mostaru Hrvati, a samo se u pretežno bošnjačkim gradovima Sarajevo i Zenica nije gledalo većinsko stanovništvo, već su i tu funkcije dijeljene nebošnjacima

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Kad pogledate imena primjetićete da nema Bošnjaka. U RS su sve funkcije dobili Srbi, u Mostaru Hrvati, a samo se u pretežno bošnjačkim gradovima Sarajevo i Zenica nije gledalo većinsko stanovništvo, već su i tu funkcije dijeljene nebošnjacima.

Tako su na nivou Republike Srpske imenovani – Branimir Jukić i Aleksandra Mirošljević-Ždral na poziciju sudije Okružnog suda u Banjoj Luci.

Slični članci

Istovremeno, na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su – Emir Neradin i Milorad Krkeljaš na poziciju sudije Vrhovnog suda FBiH, a Sanja Začinović i Majna Lovrić na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru, dok su Dijana Jusufović Kaknjašević i Vildana Fajić Poturović na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu, a Srećko Kokor na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici i Goran Majanović na poziciju sudije Kantonalnog suda u Bihaću.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova. Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. februara 2019. godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

8 komentara
 1. Ramiz Abidovic je napisao:

  Ovo bosnji treba pa dokle bosnjo ako za allaha znas

 2. Lejla Alic Sehovic je napisao:

 3. Derviš Tekija Čelebić je napisao:

  Pa nova vlast BH Blok i hadžijin blok će nas muslimane do istrebljenja dovest.

 4. Hari Koz je napisao:

  Opet glasajte za Bh Blok i Konakovica

 5. Dževad Heganovic je napisao:

  Odovaracete istoriji svi bosnjaci koji ruse sve ono sto smo imali,imali iko da se bori za bosnjake a ne za vlastite interese

 6. Suvad Krehić je napisao:

  Kad melezi dodju na vlast onda mogu razni Gorani,Dijane,Maje,Irene popunjavati Bošnjačka mjesta u svim institucijama,pa tako i u VSTV.

 7. Meleca Mahmtovic je napisao:

  TREBA BOJKOTOVATI, TO SE OCIGLEDNO IDE DA DODIK I COVIC RADE DA RASTURE BOSNJAKE, KAKVA JE TO POLITIKA,UNISTAVALI ZA VRIJEME RATA, SAD UNISTAVAJU NA OVAKAV NACIN.TAGELDIJA U OPSTE TREBA GA SE IZBACI, ON RADE ZA NEKOG I TAJ LANAC IDE DALJE. TO CORAVA MACKA VIDI I OSJETI, DA JE TO SVE POVEZANO.ZALOSNO NARODE STO STE SE PUSTILI.GORE NEGO U KOMUNIZMU, SKORO NECE BOSNJACI IMATI PRAVO OTVORITI USTA.

 8. Besim Otuzbir je napisao:

  To se radi od 1992 god.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.