VISOKI PREDSTAVNIK PRESPAVAO MANDAT: Na “radnom mjestu” u Sarajevu manje od 5 dana mjesečno

Zahvaljujući avio liniji u Beču je za sat leta, što koristi da platu, 25.000 eura, prima u Sarajevu, a “radno” vrijeme provodi u svom gradu.

Najčvršći dokaz da međunarodna zajednica mirno spava u Bosni i Hercegovini i da je njeni problemi ne dotiču, ponudio je visoki predstavnik UN u BiH Valentin Incko.

Na fotografiji se vidi kako je Incko, ruku prekrštenih na grudima, utonuo u blaženi san tokom javnog komemorativnog skupa, zbog čega su ga neki prozvali “kamenim spavačem”.

“San koji košta 25.000 eura mjesečno…”, “Kako je usnula međunarodna zajednica u BiH”, “Izražava zabrinutost sklopljenim okicama”, “I ja bih mirno spavao da mi je njegova plata”, “Čovjek ima ugovor sa Dormeom” – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Slični članci

Incko je prespavao gotovo cijeli govor Bogića Bogićevića, predratnog člana Predsjedništva SFRJ iz Bosne i Hercegovine.

Fotografija je nastala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, tokom zajedničke komemorativne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i opštinskih vijeća sa područja Kantona Sarajevo, povodom obilježavanja 05. februara – Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u periodu 1992-1995. godina i 25. godišnjice stradanja građana na pijaci Markale.

Inače, Inzko u Sarajevu boravi samo 4-5 dana mjesečno. Zahvaljujući avio liniji u Beču je za sat leta, što koristi da platu, 25.000 eura, prima u Sarajevu, a “radno” vrijeme provodi u svom gradu. Za to vrijeme stan na Bjelavama se uredno plaća, policajci koji čuvaju objekat moraju biti svaki dan tu… (Istinito)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.