VESELJI: Definitivno formiramo vojsku Kosova

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je za prištinsku televiziju T7 da će vojska Kosova biti formirana i da će za to imati “istorijski najveću podršku” u Skupštini.

“Ovo je najbolji trenutak da transformišemo snage bezbednosti u vojsku. Ne postoji nikakva sumnja da ćemo 14. decembra započeti proces i ubeđen sam da će ovo biti zakon koji će dobiti najveću podršku u istoriji Skupštine Kosova”, rekao je Veselji.

On tvrdi da će Vojska Kosova biti promoter mira i tolerancije na Balkanu, a da će, kako je rekao, provokacije prepustiti drugima.

Slični članci

“Mi smo pokušali da to učinimo promenom Ustava, ali to je sada nemoguće zato što nedostaje 14 glasova da bi to uradili. Sa Srbima to nije moguće, imajući u vidu pritiske koji dolaze iz Srbije”, kazao je Veselji.

Govoreći o taksama koje su uvedene Srbiji, on smatra da EU nema potrebe da bude ljuta na njih, jer su oni sve uradili da ispune svoje obaveze.

“Ja sam insistirao da taksa bude 100 posto. Oni su tražili moje mišljenje i ja sam rekao, ako ste sigurni da to možemo da izdržimo, onda neka takse budu 100 posto. Ne sme da dođe do toga da povučemo takse, treba da budemo odlučni u svojim odlukama” rekao je Veselji, koji je predsednik PDK.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.