UPOZORENJE “ZELENIH BERETKI” NAKON NOVOG HAPŠENJA BORACA ARMIJE RBiH: Zašto stranke šute na ujdurme Tužilaštva BiH

Zbog posljednjih hapšenja, privođenja i maltretiranja branilaca BiH, pripadnika Armije RBiH, što pokazuje da je politički utjecaj Banje Luke i Beograda na Tužilaštvo BiH veći od same pravde, Udruženje “Zelene beretke” traži od svih političkih partija i njihovih lidera da se javno oglase i stanu u zaštitu pravde i istine

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca “Zelene beretke” izrazilo je nezadovoljstvo prema organima vlasti, navodeći da Tužilaštvo BiH nastavlja političke progone branilaca i njihovih komandanata.
Slični članci

 

– Stotinu puta svi mi pripadnici Armije RBIH smo javno rekli da ćemo se javiti na svaki poziv svakog organa koji provodi bilo koju istragu iz perioda 1992 – 1995, pa se onda pitamo čemu spektakularna privođenja i hapšenja od strane SIPA-e. Hapšenje našeg generala Drekovića pokazuje samo da je politički utjecaj Banje Luke i Beograda na Tužilaštvo BiH veći od same pravde i da želite svojim postupcima pokazati samo da služite za političke historijske igre da poravnate branioce BiH sa srpsko-crnogorskim agresorom – navodi se u saopćenju.

Zbog posljednjih hapšenja, privođenja i maltretiranja branilaca BiH, pripadnika Armije RBiH, Udruženje “Zelene beretke” traži od svih političkih partija i njihovih lidera da se javno oglase i stanu u zaštitu pravde i istine.

– U suprotnom, branioci će se morati organizirati u odbranu svoje oslobodilačke borbe, svoga poštenja i vojničke časti, a za ishod mogućih problema jedinu odgovornost će snositi one političke partije koje se ponašaju prema nama kao da smo mi bili agresori. Ovo upozorenje i naše negodovanje treba da shvate naši političari kojima smo omogućili slobodu i mogućnost vladanja pa tek onda i svi ostali – navodi se na kraju saopćenja.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.