UBISTVO IZ NEHAJA: Uhapšen čovjek kojeg se sumnjiči za smrt Emiliana Sale

U popodnevnim satima uhapšen je 64-godišnji muškarac iz sjevernog Yorkshirea kojem se na teret stavlja smrt argentinskog nogometaša Emiliana Sale.

Slični članci

Britanski detektivi koji su mjesecima istraživali nogometaševu smrt pronašli su osobu koju smatraju odgovornom za tragediju.
“Proveli smo opsežnu istragu o okolnostima smrti gospodina Sale. Kao dio istrage moramo razmotriti i postoje li dokazi o bilo kakvom sumnjivom kriminalu, a rezultat je uhićenje 64-godišnjeg muškarca zbog sumnje na ubistvo iz nehaja nezakonitim činom”, izjavio je detektiv Simon Huxter, prenosi Sky Sports.

Huxter je poručio i da policija neće davati nikakve dodatne detalje niti će otkriti identitet osumnjičenog, osim ako se protiv njega ne podigne optužnica.

Podsjećamo, Sala je letio u avionu tipa Piper PA-46 Malibu na putu za Cardiff, gdje je trebao nastaviti karijeru. No pilot David Ibbotson izgubio je kontrolu nad avionom, kao i svaku vezu s kontrolom leta te su se srušili iznad Engleskog kanala 21. siječnja.

Emiliano Sala preminuo je od teških ozljeda glave i grudnog koša, a identificirali su ga pomoću otisaka prstiju.

59-godišnji pilot Ibbotson nikad nije pronađen u olupini koju su privatni istražitelji našli u moru 3. veljače. Danas je policija u Dorsetu privela 64-godišnjaka za kojeg sumnjaju da je odgovoran za ovu tragediju.

Velški klub platio je za Salu 15 miliona funti, ali nastup u novom klubu nikad nije dočekao. Za francuski klub 28-godišnjak igrao je od 2015. godine te ukupno skupio 133 nastupa i 48 pogodaka. INDEX

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.