U SUBOTU NE IDITE U ADDIKO BANKU: Štediše spremaju blokada zbog 31 samoubistva u BiH uzrokovanim “kreditima u švicarskim francima”

Po tužbi banke za 3 mjeseca sud donosi rješenje o prodaji nekretnine i istu prodaje putem licitacije, a na naše presude čekamo po šest godina, tvrde iz Udruženja Švicarac

Korisnici kredita u švicarskim francima (CHF) u subotu 8. decembra će izvršiti blokadu rada Addiko banke nekadašnje Hypo u ulici Ferhadija uplatama po 0,05 feninga.

Tog dana stotinjak članova Udruženja Švicarac pustit će u zrak i 31 crni balon za 31 korisnika koji je izvršio samoubistvo.

– Razlog našeg izlaska je što smo prepušteni sami sebi iako konstantno dobijamo presude na općinskim sudovima koje glase da su ugovori PRAVNO NIŠTAVNI. Neke od presuda su stare i više od šest godina jer po žalbi H/A banke na izrečene općinske presude viši sudovi ne reaguju i iste presude godinama kupe prašinu po višim sudovima u BiH, kažu iz Udruženja Švicarac.

Slični članci

Iz Udruženja Švicarac tvrde i da u isto vrijeme Hypo/Addiko banka vrši neviđen teror nad korisnicima kredita i njihovim sudužnicima prodavajući im nekretnine i hipoteke, piše agencija Patria.

– Tu su sudovi itekako ažurni kada treba prodavati nekretnine-hipoteke korisnika kredita i njihovih žiranata. Po tužbi banke za 3 mjeseca sud donosi rješenje o prodaji nekretnine i istu prodaje putem licitacije. Po prvi put ćemo javno reći da je debela sprega većeg dijela BH sudstva (čast časnim sudijama),H/A banke i BH politike na djelu ZA PLJAČKOM NEKRETNINA, kao i svake marke sa računa korisnika kredita i njihovih sudužnika-žiranata. Nama je jedino preostala borba na sve načine za istinom i pravdom, poručuju iz Udruženja

– Ljudima je do guše i sutra je sve moguće očekivati od razjarene grupe korisnika kredita koji još imaju koju marku u džepu da bi sutra stigli u Sarajevo iz Bosanske Krupe, Gradiške, Banjaluke, Tuzle, Živinica, Gradačca, Mostara, Mrkonjić grada, Doboja, Bihaća itd.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.