TV SHOW JE KRIV: Britanska mreža ITV ukinula emisiju nakon novog samoubistva sudionika

Britanska televizijska mreža ITV u srijedu je konačno prestala emitirati sporni talk show nakon samoubistva muškarca koji je nekoliko dana prije toga sudjelovao u programu.

Emisija se prestala prikazivati još u utorak nakon smrti Stevea Dymonda (63) zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

“S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo prekinuti emitiranje The Jeremy Kyle Showa”, rekla je u srijedu izvršna direktorica televizije Carolyn McCall.

Tabloid The Sun piše da je Steve Dymond umro zbog predoziranja morfijem, a njegovo tijelo je deset dana nakon sudjelovanja u emisiji koja se trebala prikazati u ponedjeljak, pronašao vlasnik stana u kojemu je živio.

Dymondova bivša djevojka Jane Callaghan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on sudjelovao televizijskom showu gdje je pao na detektoru lažu kada je trebao potvrditi da je nije nikada prevario.

Prije smrti Dymond je poslao Jane sms poruku u kojoj joj je rekao da ne može živjeti bez nje, posvjedočila je Callaghan i rekla da je Dymond bio depresivan.

“Ovaj slučaj jako zabrinjava”, istaknuo je glasnogovornik britanske premijerke. “Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledatelja njihovih programa”.

Slični članci

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnicama novina nakon smrti dvoje bivših sudionika televizijskog reality showa Love Islanda koji su pronađeni obješeni.

Jeremy Kyle Show imao je  “vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa”, rekla je McCall. i dodala da je “osoblje ITV-a u mislima s obitelji i s prijateljima Stevea Dymonda”.

Da bi se cijela situacija bolje pojasnila, treba znati čime se ovaj talk show bavio. Slično kao i Jerry Springer Show, tema ove emisije bili su međuljudski odnosi, ali u negativnom smislu.

Naime, program je na svojem websiteu oglašavao kako za emisiju traže ljude koji su spremni razgovarati o pitanjima poput vjernosti partnerima, prevari partnera, o skrbništvu nad djecom, obiteljskim svađama, prekidima, problemima u vezama, lošem roditeljstvu, ovisnostima i pomirenjima s članovima obitelji ili bivšim partnerima.

Osim toga, ovaj show je provodio i DNK testiranja te su sudionici podvrgavani detektoru laži.

Upravo je na detektor laži išao muškarac koji je izvršio samoubojstvo.

Detektor laži bio je čest u ovoj emisiji kada su se rješavali problemi između partnera. Kritičari programa naglašavaju da su ranjive osobe, koje su često imale probleme s ovisnošću ili s mentalnim zdravljem, bile izložene na detektoru laži na načine na koje to nisu očekivale.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.