TESLA NAM STIŽE U KOMŠILUK: Musk najavio prodaju električnih vozila u Hrvatskoj i Srbiji od 2020.

“KONAČNO, učinit ćemo Nikolu Teslu ponosnim tako što ćemo imati njegove automobile u zemljama njegova porijekla”, objavio je svjetski poznati poduzetnik i ulagač Elon Musk koji stoji iza brenda električnih automobila Tesla, koji je na Twitteru napisao kako se “nada otvoriti u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini istočne Europe rano sljedeće godine”.

Dolazak proslavljenih Tesla automobila u Hrvatsku svakako bi doprinijelo razvoju domaće automobilske industrije, gdje u segmentu električnih automobila već postoji sjajan primjer Mate Rimca i njegovih Rimac Automobila. No pitanje je planira li Elon Musk otvaranje proizvodnih pogona ili otvaranje trgovina u kojima će se moći kupiti Tesla automobili ili planira li uopće nešto u Hrvatskoj.

Elon Musk
@elonmusk

Hoping to open in Slovakia, Croatia, Serbia & most of Eastern Europe early next year. Finally, we will do Nikola Tesla proud by having his cars in his countries of origin!

Slični članci

Zatražili smo komentar od poznatog hrvatskog poduzetnika i ulagača Sašu Cvetojevića koji se prvi dovezao u Teslinu revolucionarnom Modelu S u Hrvatsku te je početkom prošle godine s Teslom prešao Saharu.

“Teško je reći što je mislio pod ‘open’, ali čini se da misli na otvaranje prodajnog/servis centra”, komentirao je Saša Cvetojević i nastavio: “Teško mi je vjerovati u to jer Hrvatska a pogotovo Srbija još dugo neće biti tržišta zanimljiva za Teslu.”

“Puno više se priča o otvaranju Tesla centra u Sloveniji i ako se to dogodi sljedeće godine, to će biti dobar iskorak jer će rasteretiti centar u Grazu koji sad koriste svi vlasnici vozila iz južne Austrije, Mađarske, jugoistočnog dijela EU pa sve do Turske. Stoga pretpostavljam da se radi o službenom uvrštenju tih zemalja na listu onih u koje Tesla službeno prodaje vozila”, komentirao je za Index Saša Cvetojević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.