ŠTETNA PO ZDRAVLJE: 15 razloga zbog kojih se odmah moramo riješiti mikrovalne

Mikrovalne peći duboko su ukorijenjene u svakodnevnoj upotrebi, ali istraživanja pokazuju da su opasno štetna

Većina ljudi u svom korištenju vjerovatno nikada nije preispitala kakvo je djelovanje mikrovalne peći na naše zdravlje.

Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji zabranjene mikrovalne jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje.

Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije

Perestrojke u ranim 90-ima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi ne znamo? Što se događa s hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj peći? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Kakva je hrana iz mikrovalne pećnice, te kakve su posljedice konzumiranja iste?

Hrana ozračena u mikrovalnoj pomoću molekula vode i vrlo visokih frekvencija može vrlo brzo zagrijati hranu.

Bez obzira na lakoću korištenja, treba imati na umu da je ovakvo tretiranje hrane izuzetno štetno. Posljedice konzumiranja ovakve hrane, isto kao i posjedovanje mikrovalne su iznesene u mnogim studijama koje potvrđuju štetnost, a mi smo ih saželi u 15 tačaka.

Hrana tretirana u mikrovalnoj gubi 60-90% svojih nutricionističkih vrijednosti te ubrzava proces raspadanja strukture hrane.

Mikrovalovi pogoduju stvaranju uzročnika raka u mlijeku i žitaricama.

Mikrovalovi mjenjaju temeljne supstance u hrani, uzrokujući probavne probleme.

Mikrovalovi uzrokuju hemijske promjene u hrani koje mogu dovesti do neispravnog rada u limfnom sustavu i i nemogućnost tijela da se zaštiti od rasta tumornih oboljenja.

Hrana iz mikrovalne peći povisuje postotak stanica raka u krvožilnom sistemu.

Slični članci

Dolazi do uništavanja elementarnih supstanci u hrani – uništava slobodne radikale.

Uzročnik rasta stanica raka u crijevnoj mikroflori, generalno degenerira perfidna stanična tkiva.

Hrana iz mikrovalne peći smanjuje mogućnost tijela da iskoristi B vitamine, ali isto tako, C i E, minerale, prenosi Dnevno.hr.

Čak i okolina oko mikrovalne peći uzrokuje zdravstvene probleme.

Meso koje je zagrijano u mikrovalnoj pećnici sadržava: D-nitrozodietanolamin (poznati agens koji uzrokuje karcinom) destabilizacija aktivnih spojeva proteina stvara rak – uzrokujući agensima unutar proteina

Emisije koje se oslobađaju uzrokuju promjene u kataboličkom ponašanju glukozida i galaktosida – elemenata u smrznutom voću kada se odmrzne na ovaj način

Mikrovalovi mjenjaju kataboličko ponašanje alkaloida u biljkama

Slobodni radikali koji uzrokuju rak formiraju se unutar molekula minerala u tragovima, naročito u korjenastom povrću

Zahvaljujući narušavanju limfnog sistema dolazi do manjka imunosti

Dolazi do manjka važnih vitamina i minerala koji bivaju uništeni u mikrovalnoj pećnici.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.