ŠTA DANAS ČITAMO: Novu godinu počnite sa novim naslovima

Najveća bh. online knjižara Knjiga.ba preporučuje da novu godinu započnete sa novim naslovima i tako  uz novu godinu, koja uvijek označava i novi početak i vi započnete novu priču..

Tu je knjiga Adisa Ahmethodžića “Sarajevski John Doe”, zbirka poezije koja je prva objavljena knjiga ovog autora, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama. Njegova poezija već pri prvom susretu nedvojbeno govori da se radi o darovitom autoru a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje, pa vam na kraju čitanja ostane uvijek isti jasan dojam da se sve ovo u zbirci zaista tako i desilo i kao takvo je u trenutku dešavanja i zapisano. (Miroslav Pilj).

U ponudi je i djelo Harrieta Russela “Ova knjiga misli da si znanstvenik”.

Slični članci

– U ovoj knjizi radit ćeš sve što rade i pravi znanstvenici: promatrati, postavljati pitanja i provjeravati svoje ideje. No radit ćeš i neke stvari koje znanstvenici ne rade: na primjer, pojest ćeš svoj pokus, omogućiti spajalicama da lebde i svirati na slamčici kao na oboi. Na ovim se stranicama također nalazi prijenosni laboratorij s pomoću kojeg ćeš moći samostalno eksperimentirati. Nakon što pročitaš knjigu moći ćeš sam smisliti kako na zabavne načine doznati više o svijetu koji te okružuje. (Dob: 8-12 godina) – navodi se u saopćenju Knjiga.ba.

Slijede knjige J. R. R. Tolkien “Gospodar prstenova I-III”. Tolkinove fantastične povijesti Srednjeg svijeta nastale su kada je on, kao i mnogi očevi, počeo da izmišlja priče za svoje sinove, priče koje su polako izrastale u stvarnost čitavog jednog nepostojećeg svijeta. A onda se, ljeta 1930, desilo nešto presudno za rođenje jedne od najvećih knjiga XX vijeka. Sjedeo sam i pregledao školske testove. Jedan učenik milostivo je ostavio jednu stranicu praznu, što je najbolja stvar koja se može dogoditi onome ko pregleda radove. Na tom praznom listu ja sam naškrabao: U jednoj rupi u zemlji živio je Hobit. Niti sam tada znao niti sad znam zašto. U mom slučaju uvijek su prvo nastajala imena, i ona su pokretala priču u mojoj glavi. Na kraju sam samo pomislio da bi bilo dobro da saznam šta je to Hobit, i šta on radi u toj rupi u zemlji…, navodi se u saopćenju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.