HRVATSKE MEDIJE TO NE ZANIMA: U Splitu predstavljena knjiga “Bošnjaci branitelji u Domovinskom ratu Hrvatske “

U Domovinskom ratu u Hrvatskoj sudjelovalo je oko 30.000  Bošnjaka, a 1.695 ih je poginulo. I mada je vijest objavila hrvatska novinska agencija Hina, hrvatski mediji je nisu prenijeli što dosta govori o odnosu prema Bošnjacima u susjedstvu

Knjiga “Bošnjaci branitelji u Domovinskom ratu Hrvatske”, u kojoj autor Hamdija Malić tematizira ulogu Bošnjaka u obrani Hrvatske, predstavljena je u Splitu.

“Ova knjiga pokazuje kako su Bošnjaci pružili ruku podrške Hrvatima onda kad je Hrvatima bilo najteže te zajedno s njima otišli na bojišnicu u Domovinskom ratu,” istaknuo je Malić, koji je i predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Po Malićevim riječima u Domovinskom ratu u Hrvatskoj sudjelovalo je oko 30.000  Bošnjaka, a 1.695 ih je poginulo.

Slični članci

“To je veliki broj Bošnjaka koji je stradao u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i daje im za pravo da mogu uzdignute glave hodati diljem Hrvatske,” istaknuo  je Malić.  Kako je rekao,  tokom Domovinskog rata nije bilo nijedne postrojbe Hrvatske vojske, a da u njoj nije bilo i Bošnjaka.
Također je rekao kako se Bošnjaci trebaju zahvaliti Hrvatima koji su tokom rata u Bosni i Hercegovini primili veliki broj izbjeglica Muslimana.
Malić je kritičan prema sadašnjoj politici Republike Hrvatske prema BIH.  “Odnos Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini u zadnje vrijeme nije u redu,” rekao je Malić.

Zanimljivo, mada je vijest objavila hrvatska novinska agencija Hina, hrvatski mediji je nisu prenijeli. Savjet za nacionalne manjine Hrvatske je za pripremu ove knjige prije nekoliko godina, kad se krenulo u pripremu, izdvojio mizernih 5.000 KM. To dosta govori o odnosu prema Bošnjacima u susjedstvu. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.