SPAHIĆ SE POLAKO OPORAVLJA OD UDESA: Bit će dobro, samo je pitanje vremena zbog teških povreda

Nekadašnji kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić (39) oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon teške saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila 30. avgusta

Emir je stabilan, sve ide svojim tokom, od višestrukog prijeloma rebara do karlice. Tu je bitan faktor vrijeme. Bit će on dobro, samo je pitanje vremena. Njegov organizam je trenutno u procesu oporavka – saznajemo u KCUS-u.

Problem tromb

Kad se Spahićev organizam još malo oporavi, ljekarski tim će donijeti odluku o nastavku liječenja. Podsjetimo, Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze, odnosno tromba koji se nalazi u bubrežnoj veni.

Ljekarski tim trombozu razbija injekcijama, jer zbog povrede pluća još nije moguća operacija, inače bi taj tromb bio izvađen operativnim zahvatom.

– Postoji mogućnost da se tromb istopi injekcijama – objašnjava naš sagovornik, te dodaje:

Slični članci

– Ako bubreg ne profunkcionira u nekom normalnom roku, onda će morati biti obavljena operacija. A pitanja je koliko on i sada radi, odnosno da li su i koliko terapije dale rezultat. Trenutno, zbog stanja njegovog organizma, nije moguće raditi testiranje u kojim postocima ili da li uopće funkcionira taj bubreg.

Intenzivna njega

Ako bubreg obavlja manje od deset posto svojih funkcija, onda se on vadi, jer u tom slučaju luči neželjene supstance.

– Emir je i dalje na intenzivnoj njezi, tako da mu pristup imaju samo roditelji – informiše naš izvor s KCUS-a. (Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.