SNAŽNO NEVRIJEME U DALMACIJI: Padao grad veličine oraha (VIDEO)

U ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Zadra do Splita te je lokalno pala obilna kiša

U ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Zadra do Splita te je lokalno pala obilna kiša.

Na otoku Čiovu te na širem trogirskom području razvio se olujni oblak koji je donio kišu, pljuskove, grmljavinu, ali i tuču.

Zbog velike količine oborina u kratko vrijeme dijelovi Čiova su se našli pod vodom, a ponegdje je palo i nekoliko centimetara tuče. Još nije poznato je li izazvala materijalnu štetu, ali pojedina zrna tuče bila su veličine oraha, javlja portal Dalmacija Danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše do 10 sati palo je u Bilicama, 52 litre po kvadratnom metru. Slijede Kaštel Štafilić – Resnik s 51 litrom, Vodice 46, Plano 45, Zaton i Mavarčica na Čiovu 41, Primošten i Prvić 31, Žaborić 29, Šibenik – Martinska 27, Poljica – Marina 27, Murter 23, Kaštel Gomilica 21, Okrug Donji 21…

Slični članci

Nevrijeme se nastavilo kretati prema jugu, a iako je zaobišlo splitsko područje, ponovno se aktiviralo južno od Makarske pa su područja između Makarske i doline Neretve dobila izraženo grmljavinsko nevrijeme i veće količine oborina.

Osvježilo je u odnosu na prethodne dane. Tako je za vrijeme trajanja nevremena temperatura uz obalu pala do 18 Celzijevih stupnjeva, a iako je tijekom jutra nešto zatoplilo, ipak će se zadržati za nekoliko stupnjeva hladnije u odnosu na prethodne dane.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.