SKUPŠTINA KS: Semra Čavaljuga ne može biti dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Izbor novog rukovodioca organizacione jedinice znači da se bira nova osoba i da se ne može ponovo birati ni izabrati osoba koja je prijevremeno razriješena dužnosti rukovodioca organizacione jedinice, ako je na snazi odluka o prijevremenom razrješenju te osobe, stav je Skupštine KS

Skupština Kantona Sarajevo je na svojoj jučerašnjoj cjelodnevnoj sjednici s 22 glasa za i 6 protiv usvojila prijedlog autentičnog tumačenja koje im je, a na osnovu zahtjeva Univerziteta Sarajevo, odnosno rektora prof. dr. Rifata Škrijelja, predložila Zakonodavno-pravna komisija KS.

Povod za ulazak u postupak autentičnog tumačenja bio je ponovni izbor Nastavno-naučnog vijeća prof. dr. Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta UNSA, bez obzira na to što je UO UNSA donio odluku o njenom prijevremenom razrješenju.

Dakle, ovo je stav Skupštine Kantona Sarajevo:

Izbor novog rukovodioca organizacione jedinice znači da se bira nova osoba i da se ne može ponovo birati ni izabrati osoba koja je prijevremeno razriješena dužnosti rukovodioca organizacione jedinice, ako je na snazi odluka o prijevremenom razrješenju te osobe.

Drugim riječima, Semra Čavaljuga na može biti dekanesa Medicinskog fakulteta. OSLOBOĐENJE

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.