SKAKA, KODRIĆ, BEGOVIĆ UDRUŽENO: Pripreme za Dan Bošnjaka u punom jeku

Grad Sarajevo će biti pokrovitelj manifestacije koja će se u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, održati 28. septembra povodom Dana Bošnjaka.

Pozdravivši obilježavanje Dana Bošnjaka, tokom prijema sam prof. dr. Sanjinu Kodrići, predsjedniku BZK „Preporod“, kazao da je doprinos ove kulturne ustanove Bošnjaka prepoznatljiv u svemu što je u proteklom periodu ostvareno kao veliko, smjelo i napredno u bošnjačkoj historiji.

Slični članci

Inače, drugog dana zasjedanja Prvog bošnjačkog sabora 28. septembra 1993. godine usvojena je Deklaracija o vraćanju historijskog imena Bošnjacima, a 1994. je donesen i zakon u kojem je naziv ‘Musliman’ zamijenjen nazivom Bošnjak.

Iskazao sam podršku radu i djelovanju BZK „Preporod“, kao i drugim nacionalnim kulturnim ustanovama. Grad Sarajevo je otvoren i spreman za saradnju, koja u budućnosti treba biti intenzivnija i okrenuta daljnjoj afirmaciji kulturnog i društvenog života grada Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Prof. Kodrić istakao je značaj BZK „Preporod“ kao temeljne i najstarije kulturne ustanove Bošnjaka, s tradicijom dugom više od jednog stoljeća, još od 1903. godine, kao i mogućnosti doprinosa „Preporoda“ kulturnom i društvenom životu Sarajeva i Bosne i Hercegovine danas.

ABDULAH SKAKA, Facebook

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.