DOBITNICI VOJNIH PRIZNANJA I SAVEZ VOJNIH PENZIONERA U FBiH O HAPŠENJU GENERALA DREKOVIĆA: Nastavlja se u kontinuitetu hapšenje i progon patriota

Nastavlja se u kontinuitetu hapšenje i progon te neprimjeren način privođenja patriota jer svaki od nas je spreman na telefonski poziv se odazvati pravosudnim organima BiH

Veterani, penzionisani pripadnici Armije RBiH, iznenađeni su jutrošnjim hapšenjem generala Ramiza Drekovića.

U Savezu udruženja vojnih penzionera u FBiH i Udruženju penzionera vojnih osiguranika u FBiH mišljenja su hapšenje “časnog borca i komandanta koji je jedan od simbola odbrane Bosne i Hercegovine” vrhunac pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za počinjene ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

– Nastavlja se u kontinuitetu hapšenje i progon te neprimjeren način privođenja patriota jer svaki od nas je spreman na telefonski poziv se odazvati pravosudnim organima BiH. Mi smo sigurni da će general Dreković dokazati svoju nevinost pred nadležnim pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine. Odbrana domovine je patriotski obaveza i čin svakog građanina Bosne i Hercegovine, a naš general je samo časno branio svoju Bosnu i Hercegovinu – navodi se u soapćenju Savezu udruženja vojnih penzionera u FBiH i Udruženju penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

I dobitnici najvećih ratnih priznanja FBiH reagovali na hapšenje Drekovića

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH reagovao je na način obezbjeđenja odziva osumnjičenih za ratne zločine u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ovoga puta u slučaju hapšenja generala Ramiza Drekovića.

Slični članci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapsili su generala Ramiza Drekovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1995. godine na području Kalinovika.

Savez je iznenađen “selektivnim načinom obezbjeđenja odziva”, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, “na način privođenja još u fazi nedokazane krivnje što kod osumnjičenih i njihovih porodica izaziva šok i neugodnosti a kod prijatelja i poznanika čuđenje i nevjericu”.

– Kao legalisti ponovo kažemo da nijednog borca ARBiH, a pogotovo stariješine, nije potrebno privoditi specijalcima da bi se započela istraga u vezi sa sumnjama za učinjeni ratni zločin. Pripadnici ARBiH i naši članovi će se uvijek uredno javiti na poziv Tužilaštva, a mi kao Savez pružit ćemo Tužilaštvu i našim članovima svaki vid pomoći sigurni u njihovu nevinost i čestitost koju su iskazali prilikom odbrane Bosne i Hercegovine od agresije – saopćeno je iz Saveza.

Savez zahtjeva od državnih institucija da “ne prave predstavu za javnost jer pripadnici i istinski patrioti iz redova ARBiH uvijek su bili i biće dostupni svim organima i institucijama Bosne i Hercegovine dokazujući tim činom da poštuju i uvažavaju institucije Bosne i Hercegovine”.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.