SARAJLIJE OVO NE BI DOZVOLILE: Brčanskom Maltom, gdje je branjena Tuzla, prošla kolona svatova sa provokativnim zastavama Srbije i RS-a

OČITA PROVOKACIJA, A TUZLACI NEZAINTERESIRANI: Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz drugog bila izbačena zastava Republike Srpske na barjaku kroz prozor automobila

U Tuzli je danas na Brčanskoj Malti gdje su 15. maja 1992. godine, legitimne policijske snage odbranile su Tuzlu od napada paravojske takozvane Srpske Republike i novoosnovane Vojske Jugoslavije čitatelj našeg portala fotografisao kolonu automobila koji su bili u svatovima a na kojima su bile zastave Srbije odnosno Republike Srpske.

Naime, kako saznajemo od našeg čitatelja na nekoliko automobila koji su bili dio svadbene kolone bile su istaknute zastave Srbije i Republike Srpske. Na jednom automobilu zastava Srbije je bila postavljena preko krova dok je iz druog bila izbačena zastava Republike Srpske na barjaku kroz prozor automobila.

Slični članci

Nije neuobičajeno da se na svatovima često viore zastave država gdje se svabe i održavaju kao znak patriotizma prema zemlji. Međutim ukoliko je svadba u drugoj džavi ovisno odakle je mlada odnosno mladoženja onda je običaj istaknuti zastave obje te države što prema svjedočenju našeg čitatelja ovdje nije bio slučaj.

‘Razviti zastavu Srbije i Republike Srpske na Brčanskoj Malti gdje je započela odbrana Tuzle 15. maja 1992. godine je ništa drugo već pokušaj da se neko ovdje isprovocira’ – kaže naš čitatelj i dodaje da mladencima želi puno sreće u životu. (Tuzlanski.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.