SAD: Amazon testira robote dostavljače

Najveća svjetska kompanija za internet prodaju Amazon već nekoliko mjeseci testira svoje robote za isporuku pod nazivom Scout u blizini svog sjedišta u Washingtonu. Kompanija je u petak objavila da proširuje program, a spremna je započeti testiranje robota u oblasti Irvine u Kaliforniji u većem obimu.

Za početak, Amazon će imati samo „mali broj Amazon Scout uređaja“, koji će isporučivati ​​pakete samo radnim danima, tokom dnevnog vremena. Svakog robota pratit će i jedan zaposlenik Amazona koji će paziti na stvari (barem dok program počinje), iako će se roboti samostalno kretati i dostavljati svoje pakete, prenose američki mediji.

Prema najavama iz kompanije, roboti će biti neprimjetno integrisani u narudžbe za kupce. To znači da ako nešto kupite na Amazonu, ovisno o tome šta ima najviše smisla logistički, ili ćete pošiljku dobiti uobičajenim načinom transporta ili će vam je dostaviti robot Scout.

Slični članci

Rana faza istraživanja

Amazon mjesecima trenira robote, koristeći mješavinu testova u stvarnom svijetu i digitalnih simulacija gradova (koristeći stvarne mape i 3D podatke krajolika i prepreka).

Scout ipak nije Amazonov jedini put ka automatizovanim isporukama. Kompanija takođe istražuje korištenje  bespilotnih letjelica za svoju Amazon Prime Air uslugu – iako je ona, kao i program Scout, još u ranoj fazi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.