RUKOMETNA LEGENDA: Abasu Arslanagiću uručen “Ključ grada” Banje Luke

Nagrada legendarnom rukometnom golmanu banjalučkog ‘Borca’ i bivše Jugoslavije uručena je večeras na svečanoj akademiji u povodu 22.aprila Dana Grada kao poseban vid priznanja za postignute vrhunske rezultate u oblasti sporta i promociju Banje Luke.

Arslanagićevi najveći sportski uspjesi su osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu i titula šampiona Evrope s banjalučkim ‘Borcem’ 1976. godine. Osim toga, u bogatoj kolekciji medalja ima dvije bronze sa svjetskih prvenstava, a za reprezentaciju Jugoslavije zabilježio je 125 nastupa.

Zahvalivši se na nagradi, koja mu, kako je naveo, mnogo znači, Arslanagić se prisjetio svojim sportskih uspjeha te dodao da je najveći i najljepši dio života proveo u Banjoj Luci, odakle je došao iz rodne Dervente.

Ključ Grada Banja Luka s Poveljom ‘Počasni građanin Grada Banja Luka’, kao posebno priznanje za doprinos u razvoju kulture i izuzetna ostvarenja u oblasti književnosti i prevodilaštva, kao i promociji grada Banje Luke dobio je književnik Kolja Mićević.

U povodu Dana Grada Banje Luke uručene su nagrade, a među dobitnicima je i generalni konzul Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić za, kako je rečeno, izuzetan doprinos u razvoju grada.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.