RS ISPRED FEDERACIJE: RS kreće sa reformom predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Natalija Trivić razgovarala je danas sa šefom Kancelarije misije OEBS-a u Banjoj Luci Dmitrijem Jordanidijem o unapređenju saradnje u obrazovanju.

Pojasnila je da je plan Ministarstva da do kraja juna formira stručne timove za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, koji će raditi na reviziji a potom i razvoju nastavnih planova i programa.

-Smatram da u reformu obrazovanja treba da bude uključena cjelokupna stručna javnost i da svi daju svoj doprinos jer je razvoj obrazovnog sistema od posebne važnosti za RS – istakla je Trivić.

Paralelno s tim procesom, kako je dodala, planiran je proces digitalizacije nastavnih sadržaja i dio udžbenika će biti dostupan učenicima u digitalnoj formi, čime će se smanjiti i težina đačke torbe, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kuture.

Predstavnici OEBS-a upoznali su Trivić s aktuelnim projektom koji okuplja eksperte iz regiona sa zadatkom da daju okvir i smjernice za provođenje kurikularne reforme u BiH a što bi svakako bilo od pomoći u predstojećoj reformi obrazovanja u RS.

Na sastanku je istaknuto da će rezultati PISA testiranja, koji se očekuju 3. decembra ove godine, biti određeni pokazatelj nivoa znanja učenika, ali i smjernica u kom pravcu treba da idu reforme u obrazovanju.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.