RIMAC C_TWO CRASH TEST: Sudar u autu sa skoro 2000 KS (VIDEO)

Bolno i fascinantno u isto vrijeme!

Da bi njen luđački jak električni hiper automobil C_Two (razvija 1.888 KS) prošao homologaciju, kompanija Rimac mora prvo da se uvjeri da on ispunjava sve standarde kada su u pitanju performanse, izdržljivost i pouzdanost. Naravno, on mora da prođe i testove bezbijednosti.

Na žalost svih ljubitelja ovog hiper automobila, testovi bezbijednosti podrazumjevaju i “crash” test. Jer, simulacije su jedno, a realni uslovi su nešto potpuno drugo. Takođe, cilj Mate Rimca i njegove kompanije jeste da njihovi automobili budu bezbijedni i legalni za vožnju po javnim putevima, bilo gdje na svijetu.

Naravno, proces potpune homologacije nije nimalo jednostavan i brz. Taj proces ponekada može trajati i od 3 do 4 godine. To znači da ponekad treba da prođe 3 do 4 godine da bi neki automobil od koncepta, preko prototipa došao do automobila legalnog za vožnju na javnim putevima.

Prvi korak ka homologaciji su simulacije. Zatim slijede testovi materijala i komponenti. Nakon toga testovi prototip automobila i na kraju naravno slijedi test konačnog proizvoda. Prema tome, “crash” test koji nije jeftin, posebno za malog proizvođača poput kompanije Rimac Automobili, samo je dio opsežnih testova.

Slični članci

Što se potpuno električnog C_Two tiče (biće napravljeno samo 150 primjeraka), on je “crash” test prošao sa odličnim ocjenama. To znači da hrvatski proizvođač automobila sada može da krene ka novoj fazi razvoja. Po rječima predstavnika te kompanije, ta faza je unapređenje dizajna i svega ostalog”.

Interesantno je što je Rimac za ovaj “crash” test čak 6 puta koristio isti automobil. Naravno, razbijanje jednog automobila iznova i iznova nikada nije lep prizor. Ali tako je malim proizvođačima automobila… Izvor: VreleGume

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.