PROSINEČKI RAZOĆARAN IGROM: Sreća pa smo startali pobjedom

Džeko: Nigdje me nije bilo, loše sam igrao. Pjanić: Bili smo prespori u protoku lopte.

Moramo biti zadovoljni, startali smo pobjedom. U utorak dolazi Grčka, koja je godinama nezgodna reprezentacija koja igra takav nogomet kakav igra, kazao je nakon večerašnje pobjede nad Armenijom selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki.

Na pitanje novinara kako vidi utakmicu protiv Armenije, kazao je:

“Utakmica sa dva lica. Nismo mogli uhvatiti ritam u kojem su oni igrali kroz kontre i stvarali neke prilike. Uz sve to, mormo biti zadovoljni, startali smo pobjedom. U utorak dolazi Grčka, koja je godinama nezgodna reprezentacija koja igra takav nogomet kakav igra”, kazao je Prosinečki.

Da li je bilo propusta?

“Sigurno da je bilo propusta, o tome ćemo pričati, ali bilo je i jako dobrih stvari. Nije bilo na nivou na kojem smo željeli, ali od mene čestitke Armeniji, siguran sam da mogu svima napraviti problem. Imamo dva dana do naredne utakmice, trebamo se rekuperirati, vidjeti šta je sa povredama i sa ostalim igračima koje smo čuvali”, dodao je Prosinečki.

Pjanić: Bili smo prespori u protoku lopte

Slični članci

“Bitno je bilo pobijediti i da dobro startamo kvalifikacije. Nije nikad lagano igrati protiv ovakvih ekipa. Armenija je dobro stajala, a mi smo bili malo spori u protoku lopte. Imali smo prilika, ali nismo dali gol. Sada nas očekuje sigurno malo teža utakmica s Grčkom, koja će se boriti sa nama za drugo mjesto”, rekao je Pjanić.

Naš veznjak je istakao kako je BiH lošije igrala drugo poluvrijeme te najavio predstojeći meč s Grčkom.

“Armenci su čekali svoje prilike i trebali smo u tom segmentu malo bolje igrati. Bili smo prespori u protoku lopte i tu je bio problem. Bilo je i dobrih stvari i na tome trebamo dalje graditi igru. Grčka je reprezentacija koja će željeti biti među prva dva mjesta.Neće biti lako, očekujem tešku utakmicu. Stadion će biti pun i očekujemo veliku podršku”, poručio je Pjanić.

Džeko: Nigdje me nije bilo, loše sam igrao

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.