PROPALA IM DUGO SMIŠLJANA AKCIJA: Zatvorenici probili zid i pokušali pobjeći iz KPZ-a Mostar

Nakon što su zatečeni “u poslu” sukobili su se sa policajcima, koji su ih uspješno spriječili u bijegu, a tom prilikom dvojica policajaca zadobila su teže povrede

Peterica zatvorenika pokušala su sinoć pobjeći iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar,  ali su brzom reakcijom zatvorskih policajaca u tome spriječeni.

Oni su, prema zvanično nepotvrđenim informacijama, razvalili krevete kako bi došli do metalnih dijelova, kojima su pokušavali probiti rupu u zidu.

Iz više izvora potvrđeno je da su kriminalci, od kojih su četvorica iz Sarajeva, razvalili krevete u ćeliji kako bi se domogli metalnih dijelova. Njima su probili rupu u zidu kroz koju su namjeravali pobjeći.

‘Lupanje je čuo jedan od zatvorskih policajaca i krenuo je da vidi što se događa. Zatekao je haos, pritvorenici su u rukama imali metalne šipke, a rupa u zidu je bila veličine metar sa 70 centimetara. Malo je nedostajalo da pobjegnu iz pritvorske jedinice”, kazao je izvor.

Kriminalci Hrnjez, Žigović, Suljević i Bistrimi, s još jednim kompanjonom, pružili su otpor zatvorskim policajcima.

Slični članci

Nakon što su zatečeni “u poslu” sukobili su se sa policajcima, a tom prilikom dvojica policajaca zadobila su teže povrede.

Da je do incidenta u zatvoru došlo potvrdio je dežurni kantonalni tužilac, kojeg je o tome obavijestio direktor KPZ-a.

Tužilac je dodao da u ovom momentu ne raspolaže sa više detalja u vezi sa slučajem, te da će više informacija imati nakon što od uprave KPZ-a dobije izvještaj.

Direktor KPZ-a Mostar Boris Džeba nije u svojoj kancelariji, niti odgovara na telefonske pozive. FAKTOR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.