POD KRINKOM “UJEDINJENI PROTIV SDA”: Ovo je udruženi poduhvat protiv Bošnjaka

Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene predsjednicima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Istočnom Sarajevu o saradnja dviju stranaka u budućnosti, te o implementaciji izbornih rezultata.

Lider SNSD-a konstatovao je da današnji sastanak predstavlja kontinuitet saradnje dviju stranaka.

“Borićemo se da se ojača suverenitet BiH i kroz otkazivanje visokog predstavnika i stranih sudija i zalažemo se za izmjene Izbornog zakona”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da su bošnjačke političke elite danas najodgovornije za stanje u BiH, te ih je pozvao da ne naprave grešku koju je napravila Srbija u bivšoj Jugoslaviji, ističući važnost poštivanja konstitutivnosti sva tri naroda.

Dodik je optužio međunarodnu zajednicu za miješanje u unutrašnja pitanja BiH, te pozvao da narodi u zemlji sami grade društvo.

Slični članci

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je želja HDZ-a da se saradnja sa SNSD-om i dalje nastavi. On je kazao da postoji saglasnost na putu BiH ka Evropskoj uniji.

“Naš stav je da ključno pitanje u agendi treba biti pitanje Izbornog zakona BiH”, rekao je Čović.

“Tražićemo partnere sa kojima želimo napraviti dogovor kako bismo ostvarili ove ciljeve”, ne krije Čović.

Dvije stranke dogovorile su zajednički nastup na svim nivoima vlasti u BiH, počev od kantona, entiteta, do državnog nivoa.

Uporedo, predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte, Naše stranke, Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste prije nekoliko dana su počeli razgovore o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo. Sličan proces se odvija u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu. Cilj navedenih stranaka je kao izbacivanje iz vlasti SDA i ovladavanje sa pet kantona u Federaciji BiH. U stvari ovo je udruženi poduhvat Srba, Hrvata i istih sakrivenih po tzv. “građanskim” strankama protiv razjedinjenih Bošnjaka.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.