PATRIOTA ŽELJKO KOMŠIĆ: Ako SDP uđe u vlast, DF će ih slijediti, a još ću pristati i na ujedinjenje ljevice

SDP Tuzlanskog kanotona je noćas ipak jednoglasno odlučio da, obzirom na atake iz Beograda i Zagreba, treba da učestvuje u vlasti na svim nivoima. Inače će SDP razočarati Bošnjake

Željko Komšić, predsjednik DF-a, noćas je na Face TV otkrio da je zainteresiran za ulazak u vlast sa SDA ako na to pristane i SDP.

“Mislim da su interesi države ispred stranačkih i ja sam spreman žrtvovati i stranku za interese Bosne i Hercegovine. A ako SDP pristane na ovo nudim i ujedinjenje naših stranaka u jednu, nije mi bitno ni ako se bude zvala SDP. Nama u DF-u je interes domovine na prvom mjestu”, rekao je Komšić.

“Opravdan je strah da bi bez našeg ulaska u vlast to moglo ozbiljno ugroziti Bosnu i Hercegovinu. A ako nema države, šta će nam i stranka. Šta ću vam i ja”, kaže Komšić.

Slični članci

Ipak, misli da SDP, odnosno Nikšić, se neće odlučiti na ulazak u vlast sa SDA.

SDP Tuzlanskog kantona je noćas ipak jednoglasno odlučio da, obzirom na atake iz Beograda i Zagreba, treba da učestvuje u vlasti na svim nivoima. Inače će SDP razočarati Bošnjake. Ali poštovaće sutrašnju odluku Glavnog odbora.

 

3 komentara
 1. Boki Gliborg je napisao:

  Super… Neka principijelno on prvi napusti vlast tj.mjesto predsjednika.. inače, kameleonsko ponašanje je u svojstvu vračanja dugova.. priče o cijepanju države su za malu djecu…niti ko gdje ide niti planira.. a kojim slučajem da se zaista tako nešto događa to diktira vanjski faktor i zasigurno bilo kakvo koaliranje osobe koja najbolje koalira sa šankom i čašom nebi zaustavilo…smrad

  1. Mladen Enzo Josipović je napisao:

   Prodavanje magle a po stvarnost idu u OHR i Brisel,pognute glave kao pravi podanici.

 2. Mladen Enzo Josipović je napisao:

  Gdje nestade principijelnost,ovo i ovaj treba da se stavi u uđbenike kao jedinstven primjer vrhunskog populiste .Covjek s 200 lica koji fantasticno iskoristi i naplati svoje majstorstvo,obrlatiti polupismeni svijet svojim populistickim forama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.