OMV SE NE PLAŠI SANKCIJA: Austrija se ne povlači iz Sjevernog toka unatoč američkim prijetnjama

Austrijska naftna kompanija OMV neće se povući iz projekta ruskog plinovoda Sjeverni tok 2 unatoč američkim prijetnjama sankcijama, rekao je u srijedu austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen na sastanku s ruskim kolegom Vladimirom Putinom koji je pozdravio rusko-austrijski trgovinski rast veći od 40 posto u godinu dana.

“Vjerujem da OMV nema ni najmanju nakanu izaći iz Sjevernog toka 2”, rekao je Van der Bellen na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija.

Sjeverni tok 2, koji se gradi, proširenje je plinovoda kojim se ruski prirodni plin prevozi izravno do Njemačke ispod Baltičkog mora.

Slični članci

Sjedinjene Države smatraju da taj projekt potkopava energetsku sigurnost Europske unije, a Ukrajina tvrdi da plinovod kojim Rusija zaobilazi susjedne tranzitne zemlje podriva napore EU-a da pritisne Rusiju da okonča sukob u istočnoj Ukrajini.

Trgovina između Rusije i Austrije prošle je godine narasla 42 posto, rekao je Putin, prema transkriptu sastanka koji je objavio Kremlj.

Austrija je jedna od nekoliko članica Europske unije koja je zadnjih godina održavala tradicionalno srdačne odnose s Rusijom unatoč krizi u Ukrajini.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.