OČEKIVANO – DODIK PRUŽIO PODRŠKU SVOM TEGELTIJI KOJI JE ELIMINISAO BOŠNJAKE IZ BH. PRAVOSUĐA: Јoš jedan napad na srpske kadrove

Dodik pružio podršku predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji, naglasivši da je riječ o još jednom napadu na srpske kadrove. Naravno, njemu odgovara čistka bošnjačkih kadrova iz bh. pravosuđa koja je urađena za perioda ovog VSTV, koja bi morala biti poništena. Jer ako ostanu ovi prosrpski i prohrvatski kadrovi u bh. pravosuđu, bez eliminisanih Bošnjaka, oni su na funkciji doživotno i krojiće svoju pravdu svim Bošnjacima narednih 30 godina

Milorad Dodik, predsjednik Predsjedništva BiH je rekao da su u pitanju neosnovane optužbe.

“To je dio obračuna iz Sarajeva. Milan Tegeltija doživljava ono što su mnogi doživjeli koji su tamo otišli s namjerom da nešto urade i da pomognu, a vratili se ukaljani od strane tog istog Sarajeva”, istakao je Dodik. On je naveo da je progon srpskih kadrova dio atmosfere koja vlada u Sarajevu.

Naravno, njemu odgovara čistka bošnjačkih kadrova iz bh. pravosuđa koja je urađena za perioda ovog VSTV, koja bi, ako bude pravde, morala biti poništena. Ništa ne znači ako Tegeltija i ovi antibošnjački elementi iz VSTV budu sutra smijenjeni, ako rezultati njihovog nedjela ne budu stopirani i promijenjeni.

Jer ako ostanu ovi prosrpski i prohrvatski kadrovi u bh. pravosuđu, oni su na funkciji doživotno i biće realna opasnost po sve Bošnjake narednih 30 godina. A na šta će to ličiti vidimo zadnjih godina, kada su dignute optužnice protiv gotovo cjelokupnog komandnog kadra Armije RBiH, i mahom oslobađani zločinci iz redova srpske i hrvatske vojske, optuženi za stravične zločine nad Bošnjacima.

Ovaj Tegeltijev tužilački i sudski kadar mora biti zamijenjen ako želimo sigurnu budućnost Bošnjaka u BiH.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.