OBITELJSKO OKUPLJANJE: Hiljadu Sarajlija u mirnoj šetnji “Dan tradicionalne porodice”

Oko hiljadu Sarajlija okupilo se danas na mirnoj šetnji od Vječne vatre do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pod sloganom “Dan tradicionalne porodice” u organizaciji Udruženja “Svjetlo”

Oko hiljadu osoba okupilo se danas na mirnoj šetnji od Vječne vatre do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pod sloganom “Dan tradicionalne porodice” u organizaciji Udruženja “Svjetlo” održava se u Sarajevu.

Slični članci

Na transparnetima koje nose učesnici šetnje mogu se vidjeti poruke “Najmirniji osjećaj u životu je kad ti dijete zaspi u naručju”, “Bez porodice i braka nema Bosne ni novih junaka”, “Sretna porodica je raj prije raja”, “Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu nego to da voli njihovu majku” i drugi…

Udruženje građana „Svjetlo“ se zahvaljuje građanima

Drago nam je da je skup protekao mirno i dostojanstveno. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i pridružili nam se danas. Ovo je samo početak rada na promoviranju tradicionalnih vrijednosti. Svoje aktivnosti ćemo nastaviti i u budućnosti, a danas smo pokrenuli web stranicu Porodica.ba kako bi smo proširili platformu sa koje ćemo djelovati u borbi protiv devijantnih pojava koje narušavaju vrijednosti koje smatramo presudno važnima, navode u sapoćenju UG Svjetlo i NVO partneri.

 Zahvaljujemo se svim građanima i građankama koji su učestvovali, snagama sigurnosti koje su događaj osiguravale, kao i onim medijima koji su korektno i dobronamjerno izvještavali o današnjem okupljanju. Medijima koji nisu smogli snage za osnovne postulate novinarstva, objektivnost i nepristrasnost, također zahvaljujemo jer su nam pokazali da je ona Orwelova da su svi jednaki, ali  su neki uvijek jednakiji  naša realnost.  Iako smo, kako su  nas neki mediji, nazvali “privilegovana većina” morali smo izaći na ulicu da bismo bili vidljivi i da bi se i glas potlačene većine čuo. Nastavit ćemo govoriti o narušenim pravima građana  i građanki Sarajeva, ali I Bosne I Hercegovine. Nadamo se promjenama na bolje u svim sferama društva, mi ćemo raditi da do njih dođe, a pozivamo I one koje je ova većina birala da nas čuju i uvažavaju kada odlučuju o našim životima.

 Na našoj web i facebook stranici Porodica.ba i dostupan je i proglas kao zvanični akt ove manifestacije,a koji objašnjava motive, metode i ciljeve iste.

„Danas smo poručili da ćemo mi našu djecu i dalje učiti vjekovnim vrijednostima! Naše je pravo da živimo I odgajamo svoju djecu u duhu tradicionalne bosanske porodice i nećemo ih prepustiti tuđinu da ih odgaja i oblikuje! Posebno to nećemo dozvoliti u obrazovnim ustanovama. Na web stranici Porodica.ba može se pronaći cijeli naš proglas. To je zvanična poruka nas kao organizatora,dok su  poruke koje smo mogli čuti danas odraz osjećanja onih koji su govorili. Zahvalni smo našim gostima i ovim putem i njima se usrdno zahvaljujemo, kaže se u sapoćenju UG Svjetlo i NVO partnera.

Geplaatst door Dženan Selimbegović op Zaterdag 7 september 2019

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.