NOVO IŽIVLJAVANJE NAVIJAČA ZRINJSKOG NAD BOŠNJACIMA MOSTARA: Grupa od 30 hrvatskih huligana razbijala i uzvikivala “Gdje ste balije”

Sud i policija ni nakon nedavnog uništavanja imovine i zastrašivanja Bošnjaka Mostara nisu poduzeli adekvatne mjere, pa nije ni čudo što se hrvatsko iživljavanje nastavlja. Je li vrijeme da se Bošnjaci samoorganizuju za odbranu od ovih nasrtaja

Više osoba narušavalo je jutros oko šest sati u Starom gradu u Mostaru javni red i mir, a najvjerojatnije je riječ o pripadnicima Ultraša, navijačke skupine Zrinjskog, kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Hrvatski huligani su u Oneščukovoj i Ulici Muje Bjelavca prevrtali stolove, stolice žardinjere, pjevali, prijetili… Oni su tokom svog divljačkog pohoda uzvikivali: “Gdje ste balije”.

”Policija je jedan dio izvršitelja ligitimirala i sankcionirala, u u toku je identifikacija i ostalih sudionika incidenta te će protiv njih biti poduzete zakonom propisane mjere”, dodali su iz MUP-a HNŽ.

Isto su radili i prije nekih pola godine sa očitom namjerom da unesu strah među Bošnjake na istočnoj obali Neretve. Policija ni tada nije istinski poduzela, a sud sankcionisao kako dolikuje.

Bošnjaci su prepušteni sami sebi i da se samoorganizuju u odbrani svojih domova.

Baš kao i 1992.

 

2 komentara
  1. Mirza Golos je napisao:

    Kako mozete ako vec pisete,pisati ovake lazi to dokazuje koliko ste upuceni a vama je izgleda cilj da maloljetnicima koji piju i drogiraju pa u 6 ujutro upadnu u stari grad i prevrnu 3-4 stola isto toliko saksija pridajete vaznost.Zaista ovo pokazuje vas profesionalizam.Zalosnooo!!

  2. Robert Golemac je napisao:

    Svima je izgleda u interesu da zavade ovaj napaceni narod,a budala za takvo sto na sve strane. Treba osuditi svako divljanje ali je pretenciozno reci napad na bosnjake.Normalni ljudi takvo sto ne rade,a smatram da je na obe strane to vecina,Bogu hvala.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.