NOVITETI: LG predstavio prvi svjetski OLED TV koji se uvija

LG je imao nekoliko najava prije CES sajma, a kompanija je sada zvanično prikazala LG Signature OLED TV R (65R9) model, koji predstavlja prvi svjetski OLED TV koji može da se uvija.

Televizor dolazi u veličini od 65 inča, a uključuje karakteristike vještačke inteligencije na koje smo se navikli od LG ThinQ brenda – podrška za Google Assistant i Amazon Alexa za glasovne komande. Sve ovo je pokretano kompanijinim Alpha 9 procesorom druge generacije.

Televizor takođe podržava Apple AirPlay 2 tehnologiju, koja omogućava prenos muzike i videa preko kompatibilnih uređaja na TV. Uključena je i HomeKit podrška, koja omogućava kontrolu preko Siri asistenta uz pomoć iPhone ili iPad uređaja.

Slični članci

LG Signature OLED TV R ima nekoliko modova korišćenja: može se koristiti kao regularni TV kada se ekran iz baze u potpunosti izvuče (Full View); tu je i Line View mod gdje se izvlači samo dio monitora iz metalnog okvira, a ovo omogućava korišćenje TV-a kao sat, ram ili vizuelni indikator. Prisutan je i Mood Mode za kreiranje opuštenije atmosfere.

Na kraju, prisutan je Zero View, koji predstavlja mod kada je TV u potpunosti uvijen u metalni okvir. U ovom modu i dalje je moguće koristiti 100W zvučnike za reprodukciju muzike.

Trenutno nije poznato kada će se LG Signature OLED TV R (65R9) naći na tržištu i po kojoj cijeni, ali s obzirom na tehnologije koje implementira ne očekuje se da će televizor biti jeftin. (Neowin)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.