SVE OTVORENIJI SUKOBI U MOSTARU: Hrvatski huligani pretukli mladića palicama samo zato što je išao na utakmicu Veleža, Bošnjaci im sutradan uzvratili

Sinoć su i huligani iz Istočnog djela grada uzvratili i palicama pretukli maloljetnika. Situacija je sve komplikovanije i moglo bi svega biti

MOSTAR – Grupa od petnaestak maskiranih huligana, s palicama u rukama, u subotu je uveče nasrnula je na M. R. (25) nakon što je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj živi u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

M.R. se nalazio u društvu svoje djevojke A. D. te s rođacima J. H. i R. H., inače sve troje državljani SAD, kada su ga huligani napali i povrijedili.

Nakon što je počeo da krvari, njegov otac Z. R. ga je povezao u Hitnu pomoć, nakon čega su huligani palicama i pirotehničkim sredstvima zasuli automobil ford fijesta, pri čemu su razbili zadnje i desno bočno staklo te se razbježali.

O tom incidentu, policiju je, kako je jutros potvrđeno u Operativnom centru MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, u subotu u 20.10 obavijestio dežurni ljekar Hitne pomoći, nakon čega su uzete izjave od oštećenih.

Kako je za “Avaz” ispričala majka M. R., njihova porodica živi u strahu i ovo nije prvi put da je njen sin, rekla je, doživio napad.

“Moj sin je sa svojim rođacima i djevojkom bio na utakmici Veleža i oni su ih, bukvalno, sačekali i napali. To je, izgleda, bio jedini razlog i ovo je stvarno prevršilo sve mjere. Pitam se u kakvom gradu živimo. I ranije je moj sin doživljavao razne neprijatnosti u svom kvartu samo zato što ima drugačije ime i prezime. Njegovi rođaci i djevojka su u šoku, ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa”, ogorčena je ona.

Kazala je da je njen sin iz Hitne pomoći upućen u bolnicu, gdje su mu sanirane povrede.

Na mjestu gdje se događaj desio na nekim objektima postoji videonadzor, pa bi policija, iznijela je, mogla utvrditi neke činjenice.

POSLJEDNJE VIJESTI: Huligani iz Istočnog djela grada uzvratili i palicama pretukli maloljetnika

Na odgovor bošnjačke strane nije se dugo čekalo. Sinoć je u ulici Ante Starčevića,  u 23. 55 sati građanin policiji prijavio da na cesti leži muškarac koji je pretučen.

Prema prijavi, mladića su pretukli huligani, njih desetak, koji su u rukama imali palice, nakon čega su Golfom plave boje i bijelim Fiatom Punto pobjegli preko novog mosta Avenija-Sutina.

Dolaskom na lice mjesta policija je utvrdila da je riječ o A. T. (16), koji je vozilom Hitne pomoći prevezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.Iz MUP-a HNŽ nam je rečeno da rade na rasvjetljavanju ovih događaj, pise hayat.ba

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.