NOVI PAKT NA POMOLU: Na samitu u Ankari Turska, Rusija i Iran odlučuju o prestanku sukoba u Siriji

Samitu prisustvuju predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, kao domaćin, i njegove kolege iz Rusije Vladimir Putin i Irana Hassan Rouhani

Predsjednik Irana Hassan Rouhani, uoči sutrašnjeg trilateralnog samita Turska – Ruska Federacija – Iran, doputovao je u Ankaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Rouhanija i njegovu delegaciju na aerodromu su dočekali brojni zvaničnici, među kojima ambasador Republike Turske u Teheranu Derya Ors, te ambasador Irana u Ankari Muhammed Farazmand.

Sutrašnjem samitu će prisustvovati predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, kao domaćin, i njegove kolege iz Rusije Vladimir Putin i Irana Hassan Rouhani.

Ranije je Ured za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćio kako će na petom trilateralnom samitu u formatu mirovnog procesa u Astani biti razgovarano o situaciji u Idlibu, dešavanjima u Siriji općenito, okončanju sukoba, uspostavljanju uslova neophodnih za dobrovoljni povratak izbjeglica njihovim domovima te uspostavljanju temelja za trajno političko rješenje .

Očekuje se i da će Erdogan imati sastanke s Putinom i Rouhanijem na kojima će biti razgovarano o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.