NOVA MULJAŽA: Iza njemačke firme, koja je kupila “Centar za obrazovanje” Široki Brijeg, stoji – Vjekoslav Primorac

U domaćoj javnosti jučer je odjeknula vijest da je njemačka EDUKA GmbH Bildungszentrum Stuttgart preuzela 100 posto osnivačkog prava nad Srednjom strukovnom školom s pravom javnosti “Centar za obrazovanje” Široki Brijeg.

Vijest je interesantna jer je „Centar za obrazovanje“ najveća i najpoznatija ustanova za obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini, u kojoj diplome stiču ljudi iz cijele države.

Kao razlog ovog poteza iz EDUKA GmbH navode da na prostoru BiH egzistira stanovništvo koje je zainteresirano za život i rad u SR Njemačkoj.

Prema podacima koje je BiznisInfo pronašao u njemačkim registrima, kompanija EDUKA GmbH je osnovana 16. jula 2018. Osnivački kapital je 25.000 eura a na čelu kompanije nalazi se Vjekoslav Primorac.

Slični članci

Sjedište firme je u Štutgartu, na adresi Am Mittelkai 25.

Registrovane djelatnosti kompanije su obrazovanje odraslih, treninzi, certificiranje i slično.

Kompanija je registrovana na istoj adresi gdje se nalazi firma Lummax Gebäudeservice GmbH, čiji je direktor također Primorac.

Kompanija Lummax je osnovana 2011. i bavi se raznim poslovima čišćenja i održavanja objekata, naprimjer čišćenja prozora i fasada na zgradama, solarnih elektrana, unutrašnjih prostora i sl.

Autor: BiznisInfo

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.