NOĆ ZA PAMĆENJE: “Pišonja i Žuga” u krcatoj Skenderiji

Slični članci

Nakon što je publiku zagrijao poznati sarajevski bend ProRocks na binu su izašli članovi grupe Zabranjeno pušenje na čelu sa Sejom Sexonom koji su svoj nastup počeli pjesmom “Boss ili hadžija”.

“Otpor, stoko”, “Pos'o, kuća, birtija”, “Kažu mi da novog frajera imaš”, “Lutka s naslovne strane”, “Pišonja i Žuga”, “Abid”, “Srce, ruke i lopata” i “Fildžan viška” samo su neki od starih hitova koje je publika pjevala uglas sa članovima ove grupe. Nakon toga su uslijedile pjesme s novog albuma “Šok i nevjerica”.

Tokom izvođenja pjesme “Kupi nas Ali” članovima Zabranjenog pušenja na bini se pridružila energična Tuzlanka Sassja. Oduševljenje publike izazvao je i Zele Lipovača koji je na radost mnogih otpjevao veliki hit grupe Divlje jagode “Krivo je more”.

Na koncert Zabranjenog pušenja stigao je i Alen Islamović koji je nakon sjajnog koncerta na olimpijskoj planini Bjelašnici, koji je održan u sklopu manifestacije “Hajdemo u planine”, publici poklonio pjesmu “Nakon svih ovih godina”.

Koncert je završen pjesmom “Svjetla Sarajeva” koju je Sejo Sexon otpjevao u duetu s majstorom sevdaha Damirom Imamovićem. No, raja iz Sarajeva htjela je još, a nakon što su se vratili na bis članovi Zabranjenog pušenja odsvirali su “Ibro dirka naš” i “Zenica blues”. KLIX

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.