NIKO NEĆE: Audi ukida proizvodnju modela A3 Cabriolet

Audi će najverovatnije predstaviti redizajnirani A3 na Sajmu automobila u Frankfurtu sljedećeg mjeseca. Međutim, kako prenosi magazin Car & Driver neće biti modela A3 Cabriolet. Kako se navodi, Audi je odlučio da ukine proizvodnju tog modela.

Ove vijesti stižu kada je potražnja za kabriolet automobilima na samom vrhuncu. Međutim, kako se prenosi, Audi A3 Cabriolet će se prodavati sve dok na raspolaganju u salonima već ima proizvedenih primjeraka.

Audi A3 Cabriolet nikada nije bio jedan od najprodavanijih automobila. Njegova cijena počinjala je od 38.900 dolara. Ispod njegove haube je dvolitarski četvorocilindraš koji razvija 184 konja (137 kW) i 300 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim DCT mjenjačem. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, ovaj model iz mjesta do 96 km/h ubrzava za 6,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 209 km/h.

Iako standardni model nema pogon na svim točkovima, Quattro varijanta poseduje snažniji dvolitarski agregat koji razvija 228 KS (170 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući dodatnoj snazi i pogonu na svim točkovima, ovaj model do 96 km/h ubrzava za 5,9 sekundi. Međutim, maksimalna brzina je i dalje ograničena na 209 km/h.

Slični članci

S obzirom da će A3 Cabriolet biti ukinut, ljubitelji automobila iz Ingloštata tog tipa će moći da biraju samo između modela A5 Cabriolet i TT. Nažalost, oba ova modela su znatno skuplja. Početna cijena modela TT Roadster je 48.400 dolara, a A5 Cabriolet se prodaje sa uvodnom cijenom od 51.200 dolara.

Naravno, TT Roadster neće još dugo biti jedna od opcija. Naime, Audi je već najavio i da će taj model biti ugašen. On će biti zamijenjen električnim vozilom. Izvor: VreleGume

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.