NIJE ŠTO JE NAŠ: Edin Višća proglašen za najboljeg stranog fudbalera u 2018. u Turskoj

Edin Višća (29), reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac lidera na tabeli Super lige Turske Istanbul Basaksehira, proglašen je najboljim stranim fudbalerom u 2018. godini u ovoj zemlji u izboru državne televizije TRT

Edin Višća (29), reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac lidera na tabeli Super lige Turske Istanbul Basaksehiram proglašen je najboljim stranim fudbalerom u 2018. godini u ovoj zemlji u izboru državne televizije TRT, javlja Anadolu Agency (AA).

Višća je u ovoj sezoni postigao 11 golova, a ima i 13 asistencija, te je jedan od najboljih igrača Basaksehira koji je šest kola prije kraja turksog šampionata prvi na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Galatasaray.

Za najboljeg igrača 2018. godine u izboru TRT-a proglašen je Višćin saigrač Emre Belozoglu, a najboljim je proglašen i njihov trener Abdullah Avci. Goksel Gumusdag iz Basaksehira najbolji je predsjednik fudbalskih klubova u Turskoj za prošlu godinu. Erol Bulut iz Malatyaspora izabran je za najboljeg tehničkog direktora u Super ligi Turske.

Cuneyt Cakir, ugledni FIFA arbitar, dobio je priznanje za najboljeg fudbalskog sudiju u Turskoj za 2018, dok je međunarodna počasna nagrada pripala Francescu Toldu, bivšem golmanu fudbalske reprezentacije Italije.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.