NESTAO NEKAD NAJJAČI SARAJEVSKI BREND: Fabrika duhana Sarajevo promijenila ime u “Badeco Adria”

FDS d.d. promijenila je ime u “Badeco Adria” d.d. Sarajevo, navodi se u kratkoj informaciji dioničarima i učesnicima Sarajevske berze, a direktor nove firme ostaje Edin Mulahasanović, dosadašnji direktor FDS d.d.

Fabrika duhana Sarajevo d.d. promijenila je ime u “Badeco Adria” d.d. Sarajevo, navodi se u kratkoj informaciji dioničarima i učesnicima Sarajevske berze, piše BiznisInfo.

Riječ je o promjeni koja je provedena u Registru vrijednosnih papira FBiH.

Osim promjene imena, kompanija je, kako se navodi, promijenila i sjedište i ono se sada nalazi na adresi Branilaca Sarajeva 20. Sarajevo.

Podsjetimo da je većinski vlasnik FDS d.d. CID Adriatic Investments GmbH koji je preuzeo FDS u saradnji sa British American Tobaccoom.

U međuvremenu je osnovana nova firma FDS d.o.o. čiji je 100 postotni vlasnik FDS d.d. (odnosno sada Badeco Adria).

Na firmu FDS d.o.o. prenesen je duhanski biznis i ona trenutno, prema podacima iz sudskog registra, ima kapital od 44 miliona KM a njen direktor je Mustafa Bibić.

Slični članci

Kako je ranije rečeno, nakon izdvajanja duhanskog biznisa i njegovog prenošenja na FDS d.o.o., dio koji ostane u FDS d.d. će biti neka vrsta holdinga i bavit će se drugim vrstama neduhanskog biznisa.

Direktor firme Badeco Adria ostaje Edin Mulahasanović, direktor FDS d.d.

U posljednje vrijeme FDS je izmjestio proizvodnju nekih brendova FDS-a u inostranstvo pa se, naprimjer, Aura proizvodi u Rumuniji.

Osim toga, najavljeno je i gašenje nekih brendova pa će Aura tako postati Lucky Strike.

Generalno je smanjena proizvodnja a iz British American Tobaccoa tvrde da je razlog za to crno tržište. Indikator.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.