NEMA MJESTA ZA VJERNIKE: Naša stranka i SDP odredili pravila ponašanja Bh. bloka

Ponosan sam što ću sa Nerminom Nikšićem otpočeti ovu demokratsku političku revoluciju za građansku BiH, poručio je Kojović dodavši da oni koji su za nacionalne stranke i bitan im je etnički i vjerski identitet da pogledaju zemlju u kojoj žive

-Jedan drugome smo dali riječ da ćemo uciniti sve da na iskrenim osnovama proširimo BH blok, otvorimo pristup drugim političkim partijama. Trudit ćemo se da damo sve od sebe da BiH učinimo normalnom zemljom – kazao je Nermin Nikšić.

Dodao je da postoje već neki subjekti i pojedinci koji bi se priključili BH bloku, ali o tačnim imenima će govoriti u narednom periodu. Također je naglasio da će BH blok imati zajedničke kandidate za lokalne izbore. Lider Naše stranke Predrag Kojović poručio je da je prvi put od osnivanja ove stranke stvoren kvalitetan i iskren odnos sa SDP-om.

– Radili smo sporo, ovo je bilo spremno već neko vrijeme. Ovaj sporazum reguliše naše zajedničko djelovanje i ulazak drugih stranaka koje će biti ravnopravne. U julu očekujemo politički manifest i voljeli bismo da on okupi i naše neistomišljenike. Nije cilj samo okupiti socijaldemokrate i socioliberale, već sve Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale građane BiH. Želimo da pokažemo da BiH može puno bolje od ovoga što živimo danas. Ovaj sistem koji danas imamo samo nas dijeli i tjera na svađu. Svako ko želi drugačije dobrodošao je u BH blok. Drago mi je da sa Nerminom Nikšićem počinjemo ovu demokratsku revoluciju u BiH – kazao je Kojović.

Kojović je kazao da Bh. blok nije samo za socijaldemokrate i socijal-liberale, već za sve Bošnjake, Hrvate, Srbe i ostale građane koji smatraju da današnja BiH nije zemlja za koju su se borili u ratu i da BiH može izgledati mnogo bolje nego danas.

On je pozvao sve one koji pripadaju nacionalnim strankama i kojima je etnički i vjerski identitet jako važan da pogledaju zemlju u kojoj žive i ljude koji odlaze. Pozvao sve one koji pripadaju nacionalnim strankama i kojima je etnički i vjerski identitet jako važan da pogledaju zemlju u kojoj žive i ljude koji odlaze.

“Dajmo šansu novoj i drugačijoj BiH, modernoj i evropskoj. Ponosan sam što ću sa Nerminom Nikšićem otpočeti ovu demokratsku političku revoluciju u BiH”, poručio je Kojović.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je kazao da je cijeli proces rađen na iskrenim osnovama.

“Dali smo jedan drugom riječ da ćemo u periodu pred nama, na iskrenoj saradnji kakvu imamo nas dvojica, proširiti Bh. blok i otvoriti prostor za druge političke partije. Vidjet ćete da smo ozbiljni i da planiramo aktivnosti širom Bosne i Hercegovine”, kazao je Nikšić.

On je istakao da je potrebno BiH učiniti normalnom zemljom bez obzira kako se ko zove.

Slični članci
Demokratska fronta je prvobitno, nakon Općih izbora, bila dio ovog tima, ali je nakon ulaska u zakonodavnu vlast sa Strankom demokratske akcije, saradnja sa BH blokom prestala.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.