NEMA KRIZE ZA FRANŠIZE: Udvostručena prodaja Lamborghinija

Da za ekstremno bogate zaiste nema krize dokaz je i prodaja Lamborghinija. Naime, u prvih šest mjeseci ove godine italijanski proizvođač supersportskih automobila kupcima širom svijeta je isporučio ukupno 4.553 automobila. U odnosu na isti period prethodne godine to je povećanje za 96%. Ovo predstavlja apsolutni Lamborghinijev prodajni rekord, budući da su u toku cijele 2017. godine prodali manje nego u prvoj polovini ove godine.

Lamborghini je i dalje u dobrom poslovnom momentumu. Postizanje prodajnih rekorda, već petu godinu za redom, potvrđuje održivost naše marke, proizvoda i komercijalne strategije. Naš cijenjeni Super SUV Urus u svojoj prvoj punoj godini proizvodnje donosi konstantan rast prodaje, a potražnja za našim supersportskim automobilima također daje odlične rezultate, što je bilo moguće zahvaljujući timu kojem bih želio zahvaliti za strast, predanost i stručnost koju ulažu u svoj svakodnevni rad, rekao je Stefano Domenicali, predsjednik i glavni izvršni direktor Automobili Lamborghini SpA.

Kao što je i planirano, značajan doprinos povećanju prodaje dao je Urus, od čega su 2.693 primjerka isporučena u prvih šest mjeseci ove godine.

Slični članci

Linije modela supersportskih automobila doprinijele su značajnim rezultatima i drže više od 40% svih isporučenih Lamborghinija. Huracan je sudjelovao s 1.211 primjeraka, uključujući isporuke tokom faze izlaska Huracan Performante i uvođenje novog Huracana EVO, od kojih je prva isporuka kupcima započela u junu 2019. Aventador V12 je zahvaljujući modelu SVJ, zadržao visok nivo interesovanja kupaca, pa je isporučeno ukupno 649 ovih modela.

Najveće pojedinačno tržište za Lamborghini ponovno su SAD, a slijede ga Kina, Velika Britanija, Japan i Njemačka. Regija s najsnažnijim rastom bila je Amerika, s porastom od 128% (1.543), nakon čega slijedi azijsko-pacifička regija koja je sa 1.184 primjerka više nego udvostručila prodaju, te EMEA (Evropa, Bliski istok, Afrika) s povećanjem od 67% (1.826 primjeraka).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.