DA LI JE SARAJEVSKO UBISTVO IZVRŠENO U SAMOODBRANI: Zatražen jednomjesečni pritvor za dva maloljetnika

Žao mi je što sam to učinio, uradio sam to u samoodbrani, iz straha za svoj život i život mog brata – kazao je 15-godišnji E. D.

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kanton Sarajevo predložila je Općinskom sudu – sudiji za maloljetnike, određivanje jednomjesečnog pritvora obojici maloljetnika koji se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva. Jedan je rođen 2002., a drugi 2003. godine.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjećamo, nakon tuče koja se dogodila u nedjelju u naselju Saraj Polje jedna osoba je ubijena, a jedna povrijeđena i smještena na KCUS.

Slični članci

Ipak, izgleda da se ovdje radilo o ubistvu u samoodbrani. U izjavi policiji 15-godišnjeg E. D., koji je u nedjelju nožem usmrtio 21-godišnjeg Ronalda Osmanovića tvrdi da je branio sebe i brata. Policija je nakon događaja u sarajevskom naselju Saraj-Polje uhapsila Silvija G. (27), koji je, zajedno s nastradalim Ronaldom, sjekirom napao E. D. i njegovog starijeg brata D. D. (17), nanijevši mu teške povrede.

– Žao mi je što sam to učinio, uradio sam to u samoodbrani, iz straha za svoj život i život mog brata – kazao je E. D., detaljno objasnivši šta je prethodilo brutalnom napadu na njega i brata.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.