NAKON ŠTO SU HDZ MINISTRI ODBILI DA PRISUSTVUJU REDOVNOJ SJEDNICI: Vijeće ministara BiH telefonski usvojilo Odluku o privremenom finansiranju

Vijeće ministara BiH na telefonskoj sjednici je, nakon što nije održana ranije zakazana sjednica zbog nedostatka kvoruma, donijelo Odluku o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar – decembar 2019. godine u iznosu 237.500.000 KM, što predstavlja 1/4 sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH sukladno Zakonu o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i medunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine će u saradnji sa Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremiti ovu odluku za potpisivanje i objavu u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

Podsjećamo da je Vijeće ministara BiH još u januaru ove godine utvrdilo Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2019. godinu i uputilo ga Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje.

Slični članci

Na jutrošnju sjednicu VM su, pored predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, stigla tek tri ministra – Semiha Borovac, Igor Crnadak i Mirko Šarović.

– Neću špekulirati o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest članova Vijeća ministara BiH nije prisustovalo. Mogu govoriti samo o konkretnim razlozima koje sam dobio u pisanoj formi od ministra Bevande, ministrice Pendeš, ministra Grubeše, ministra Mektića, ministra Osmanovića i zamjenika ministra Dalipagića koji danas nisu prisustvovali – kazao je Zvizdić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.