NAKON ŠTO SU DANAS PONOVO POKUŠALI: Sud BiH odbio zahtjev RS da blokira državnu instituciju UIO BiH

Slični članci

Naime, RS je danas ponovo blokirala račune Uprave da bi naplatila preostali dug od oko 23 miliona КM. To su učinili jer je istekao rok te još nije došlo do dogovora između Federacije BiH i RS-a da se iznađe neki drugi model izvršenja te sudske presude.

Portparol UIO Ratko Kovačević rekao je za Klix.ba da će tek sutra znati šta se danas dešavalo u bankama.

“U ovom momentu ne znamo da li je neka od banaka nešto uradila. Mi smo prije 15-ak dana s obzirom da smo znali da neće biti dogovora između RS-a i FBiH, poslali zahtjev Sudu da se produži rješenje kojim se prekida prinudno izvršenje presude. Sutra bi Upravni odbor UIO nama trebao dostaviti rješenje Suda po ovom pitanju”, kazao nam je Kovačević.

Govedarica je pojasnio da je RS ukupno potraživala više od 28 miliona КM, danas je po izvršnom rješenju preneseno na račun Republike Srpske oko milion КM, a u prethodnom periodu Srpska je uspjela da naplati više od četiri miliona КM, tako da je ostalo još oko 23 miliona КM.

On očekuje da naplata duga bude nastavljena u kontinuitetu u zavisnosti od punjenja računa, prenosi Srna.

RS se krajem maja odlučila na blokadu računa UIO, ali je Sud BiH naredio obustavu izvršnog postupka dok nadležni u UIO ne pronađu rješenje za isplatu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.