NAJPOŽELJNIJI BH. POSLODAVCI 2019.: DM, Al Jazeera Balkans, NLB banka, Elektroprivreda…

Kompanija DM drogerie markt najpoželjniji je poslodavac u Bosne i Hercegovine u 2019. godini.

Kompanija „dm drogerie markt“ proglašena je najpoželjnijim poslodavcem Bosne i Hercegovine u 2019. godini među top deset kompanija u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.

Priznanje je uručila Kompanija Kolektiv/Posao.ba na ceremoniji održanoj u petak večer u Sarajevu, prenosi agencija Fena.

Ostalih devet kompanija u ovoj kategoriji, kojima su također uručena priznanja, su: Hifa Petrol, Bh Telecom, UniCredit Bank BH, Coca Cola HBC Sarajevo, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.

Na večerašnjoj svečanosti su uručena i priznanja odnosno proglašene po tri kompanije najpoželjniji poslodavci u 16 poslovnih sektora.

U medijskom sektoru najpoželjniji poslodavac je Al Jazeera Balkans, na drugom mjestu je N1, a na trećem Klix.ba.

Najbolje kompanije

U finansijskom sektoru najpoželjniji poslodavac je UniCredit Bank, a u proizvodnom kompanija Violeta. “Dm  drogerie markt“ je najuspješniji poslodavac i u sektoru maloprodaje, dok je u FMCG sektoru, na prvom mjestu kompanija Coca Cola HBC Sarajevo.

Kompanija Alma Ras najpoželjniji je poslodavac u Fashion&Retail sektoru. ICT je sektor u kojem je najbolja kompanija Telemach, a kompanija ORBICO je proglašena najpoželjnijim poslodavcem 2019. u distributivnom sektoru.

Sektor nafte i plina je područje u kojem je najpoželjniji poslodavac Hifa Petrol. Kompanija Klas je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u prehrambenom sektoru, a u PR i marketing sektoru je najbolja Altermedia.

Hotel Mellain iz Tuzle je najpoželjniji poslodavac u sektoru hotelijerstva i turizma, a u farmaceutskom sektoru, na prvom mjestu je kompanija Bosnalijek. U BPO sektoru najbolja je kompanija Teleperformance.

Trinaesti izbor

Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine trinaesti put po redu biraju posjetitelji portala Posao.ba.

U ovogodišnjem izboru, učestvovalo je najviše ispitanika iz dobne skupine 25 do 34 godine, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva. Najviše anketiranih je iz gradova Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka i Zenica.

Među najvišim kriterijima koji su odlučivali o izboru su dobar odnos poslodavca prema uposlenima, pozitivno radno okruženje i visok kvalitet proizvoda i usluga.

Gotovo 60 posto ispitanih ne rade za poslodavca za kojeg su glasali, saopćili su na ceremoniji dodjele priznanja organizatori iz kompanije Kolektiv/Posao.ba.

Osnivač portala Posao.ba Edin Mehić kazao je da je ovogodišnji izbor bio u znaku društvene odgovornosti poslovanja, s naglaskom na poslovnu orijentaciju kompanija za zapošljavanje mladih ljudi.

Izvor: Agencije

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.