MUSTAFA EF. SPAHIĆ – MUJKI: Bošnjacima se apsolutno sve kriminalizira

Prof. Mustafa ef. Spahić – Mujki:

“Vidite jednu stvar, Bosna i Hercegovina je 1995. godine kao zdravo tijelo raskrojena i prepolovljena, ali mi kao poštovaoci ustava, reda, poretka, sistema, društva, zajednice, ne kažemo takozvana „republika srpska“, a neprestano je s druge strane takozvana Armija RBiH, takozvani ovaj, takozvani onaj.

Pa onda sude čovjeku, za zastavu Bosne i Hercegovine, a svi šutimo. Ne sudi se njemu, sudi se Republici Bosni i Hercegovini, sudi se državi, sudi se sistemu, sudi se poretku, hoće da se kaže da prije novembra 1995. godine Bosna nikad nije postojala. A prvi član ustava kaže – Bosna i Hercegovina nastavlja svoje postojanje! Dakle, nije prekinuto njeno postojanje, ni ’91, ni ‘95.

Slični članci

A čak i naši ljudi, pa čak i ministri, Bošnjaci, znaju reći „zajedničke institucije“. Pa nema u ustavu „zajedničkih institucija“, nema, to su institucije i tijela Bosne i Hercegovine, ali mi nasjedamo na ono što oni pišu i pričaju. Tako nam može otići sve, jedno po jedno, neće se nigdje zaustaviti.

Pa vidite li vi da nam se apsolutno kriminalizira sve! Nije Atif Dudaković pojedinac. On je simbol, on je komadant, on je heroj, on je neko ko je davao nadu. I njemu se sudi, njemu i još petnaestorici. Na ovaj način svi ćemo mi biti procesuirani, svi ćemo mi biti kriminalizirani, i svi ćemo mi biti krivi! Zašto!? Zato što smo ostali živi.” 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.