MUP KS GUBI POVJERENJE SARAJLIJA: Hapšenja policajaca i borba protiv korupcije u vlastitim redovima

Tek nakon što im je Tužilastva Kantona Sarajevo naložilo, pripadnici MUP-KS uhapsili su šest osoba zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave

Po nalogu Tužilastva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-KS, uhapsili su šest osoba, a kako navodi Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva, u toku su pretresi u Sektoru za administraciju MUP-a KS u Opštini Novo Sarajevo.

Bavčićeva navodi da su hapšenja izvršena zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave.

Vise informacija biće objavljeno nakon završenih aktivnosti na terenu.

Slični članci

Uprava policije se vadi – bezuspješno

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je odmah dala saopćenje da je pod nadzorom i u skladu s naredbom Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS, saopćeno je danas iz MUP KS.

“Ovo je dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima jačamo integritet u radu, ali i vratimo povjerenje građana u rad Ministarstva. Odlučni smo da se obračunamo sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja naših uposlenika i samim tim doprinesemo borbi protiv korupcije koja predstavlja najveću opasnost za naše društvo. Naglašavamo, MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom”, saopćeno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Admira Katice.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.