MOŽE MU SE: Ronaldo kupio najskuplji auto na svijetu, Bugatti La Voiture Noire

Najimpresivniji automobil na ovogodišnjem salonu u Ženevi svakako je bio Bugatti La Voiture Noire. Riječ je o jedinstvenom modelu koji je napravljen prema legendarnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic ” La Voiture Noire”, drugom od četiri ikad proizvedena Atlantica kojeg je u svoje vrijeme vozio i sam Jean Bugatti prije nego mu se 1941. godine oko Bordeauxa izgubio svaki trag.

 

Budući da je riječ o jedinstvenom modelu koji ima cijenu od čak 16,95 milijuna eura koji je, što su potvrdili i čelni ljudi Bugattija, odmah i prodan! Naravno, odmah su krenula špekuliranja o tome tko je anonimni vlasnik. Neki su već počeli spominjati Ferdinanda Piecha iz VW grupe, no sada su se na većini stranih portala pojavile informacije kako je automobil naručio po mnogima najbolji nogometaš svijeta – Cristiano Ronaldo.

Slični članci

 

To je donekle i logično budući da on već u svojoj garaži ima Bugatti Veyron, a nedavno je nabavio i Chiron.

Bugatti

 

Za La Voiture Noire ipak će morati pričekati, budući da je u Ženevi predstavljena zapravo samo „maketa”, a model će biti gotov 2021. godine. Pritom se zna kako će se ispod poklopca nalaziti 8,0-litreni W16 motor snage 1500 KS uz 1600 Nm okretnog momenta poznat iz Chirona. U svakom slučaju, sigurni smo kako će se ovaj model odlično uklopiti u ostatak garaže portugalskog nogometaša. Izvor: AutoKlub

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.