MOSTARSKE LISKE ODGOVORILE: Džamija na splitskoj rivi

Nakon što je turistička agencija Adriatic-travel sa sjedištem u Splitu na promotivnoj fotografiji zamijenila mostarske džamije, Hadži-Kurtovu i Nezir-aginu, s crkvama te su umjesto munara prikazani zvonici Franjevačke crkve i Katedrale, ali i križ na Humu, Mostarci su odlučili odgovoriti sličnim prikazom Splita.

Na fotki se usred grada, nedaleko Rive, uzdignula džamija, dok u uglu piše “Sunčani Split”.

Slični članci

Podsjećamo, turistička agencija Adriatic travel sa sjedištem u Splitu svojim gostima je ponudila kratke izlete iz Dubrovnika u grad Mostar, a ekipa iz agencije odlučila je promijeniti izgled grada te umjesto džamija koje se vide sa Starog mosta u Mostaru postaviti – crkve.

Stari most u Mostaru nalazi se na rijeci Neretvi u samom središtu grada koji danas pripada takozvanom istočnom Mostaru s većinskim bošnjačkim stanovništvom. Sa Starog mosta u Mostaru vidi se sedam džamija te je on jedina i najveća turistička atrakcija u tom gradu.

Međutim, u splitskoj agenciji odlučili su ukloniti džamije i umjesto njih na fotografiju namontirati dvije crkve koje se nalaze u zapadnom dijelu grada, a veliki križ koji se nalazi na brdu Hum (također zapad) prebacili su na istočno brdo Forticu.

Fotografija je nakon pisanja bosanskohercegovačkog Klixa nestala sa službene stranice agencije. Kontaktirali smo agenciju i čim dobijemo odgovor zašto je došlo do ove fotomontaže obavijestit ćemo vas. INDEX.HR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.