MOGLO JE I BOLJE: Zmajevi u grupi sa Italijom, Grčkom, Finskom, Armenijom i Lihtenštajnom u skupini za EP 2020.

Zmajevi su voljom žrijeba u Dablinu smješteni u grupu J zajedno sa selekcijama Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna.
Slični članci
Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri učesnika EP-a bit će poznata nakon play-offa Lige nacija kojeg je naša selekcija već osigurala, te bi u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama imala još jednu šansu za odlazak na Euro.
Euro 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dablinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glazgovu (Škotska).

Grupe izgledaju ovako:Grupa A: Engleska, Češka, Bugarska, Crna Gora, KosovoGrupa B: Portugal, Ukrajina, Srbija, Litvanija, LuksemburgGrupa C: Holandija, Njemačka, Sjeverna Irska, Estonija, BjelorusijaGrupa D: Švicarska, Danska, Republika Irska, Gruzija, Gibraltar

Grupa E: Hrvatska, Vels, Slovačka, Mađarska, Azerbejdžan

Grupa F: Španija, Švedska, Norveška, Rumunija, Farska Ostrva, Malta

Grupa G: Poljska, Austrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Latvija

Grupa H: Francuska, Island, Turska, Albanija, Moldavija, Andora

Grupa I: Belgija, Rusija, Škotska, Kipar, Kazahstan, San Marino

Grupa J: Italija, BiH, Finska, Grčka, Armenija, Lihtenštajn

CIPRIĆ: Mogli smo i bolje, ali i lošije

Ciprić, koji je bio danas na žrijebanju u Dablinu umjesto selektora Roberta Prosinečkog, je kratko prokomentarisao grupu J u kojoj su zmajevi smješteni sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom.

“Nismo imali neke specijalne želje prije izvlačenja. Sada kad smo saznali ko su nam protivnici, možemo reći da smo mogli i bolje i lošije proći. Naše ambicije su da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2020. i možemo biti zadovoljni grupom”, rekao je Ciprić.

Zajedno sa Ciprićem delegaciju NS BiH u Dablinu su predstavljali i predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, tim menadžer Darko Ljubojević i portparol Slavica Pecikoza.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.