MLADIĆI KOJI SU VERBALNO NAPALI NOVINARA BRANIĆE SE SA SLOBODE: FK Sarajevo poziva na objektivno izvještavanje

FK SARAJEVO: Nismo policija da isljeđujemo, neka svako radi svoj posao, a novinare pozivamo da objektivno i nepristrasno izvještavaju 

“Sudija je prihvatio prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara”, rekao je advokat Mehmedbašić.

Podsjetimo, postupajući tužilac Tuzilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici mladića koji su preksinoć uhapšeni u Sarajevu nakon verbalnog napada na novinara na ulici u blizini redakcije.

Dva mladića su osumnjičeni za krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

Slični članci
Prijetnje novinaru su osudila novinarska udruženja, strane ambasade i misije u našoj zemlji, domaći zvaničnici, ali i kolege iz drugih medijskih kuća širom BiH, dok se za sutra najavljuju i protesti u centru Sarajeva.

FK SARAJEVO: Nismo policija da isljeđujemo, a novinare pozivamo da objektivno izvještavaju

 

Povodom napada huligana i najava o protestima novinara ispred kluba, oglasio se i FK Sarajevo:
“Povodom događaja koji se desio u petak 27. septembra 2019. godine u Sarajevu – napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba, Fudbalski klub Sarajevo saopštava da klub niti na jedan način nije povezan sa pomenutim događajem i ne treba biti predmet javnih pritisaka.

Fudbalski klub Sarajevo kao društveno odgovoran klub ne podržava bilo kakav vid nasilja i ugrožavanja medijskih sloboda, te da ne treba obavljati posao nadležnih organa poput Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i drugih institucija kada su u pitanju dešavanja izvan odgovornosti kluba.

Pored toga, Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve da svoj posao obavljaju savjesno poštujući moralne i etičke principe, te da izvještavanja budu nepristrasna i objektivna“, poručilo je rukovodstvo kluba s Koševa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.